Babyzwemmen Arnhem

Babyzwemmen ArnhemNederland is één van de ‘natste’ landen op aarde en bestaat voor een groot deel uit water. Dit geldt ook voor Arnhem en omgeving. De meren in parken zoals Sonsbeek, de Rijkerswoerdse Plassen en uiteraard de Rijn. Het is slechts een greep uit de plekken waar men graag verkoeling opzoekt op warme dagen, de talloze slootjes, grachten en anderssoortige wateren nog niet eens meegerekend. Een ongeluk zit in een kleine hoek, dus werken aan de watervaardigheid van je kind kan niet vroeg genoeg beginnen! De oplossing? Babyzwemmen Arnhem!

Babyzwemmen is dan ook een goede manier om hiermee bezig te zijn. Buiten dat is het, als je iets samen met je kindje wilt doen, ook gewoon een hartstikke leuke activiteit. Samen in het water zijn vergroot de band met je kind, doordat het écht samen met je is en volledig op jou vertrouwd. Pure quality time! Tegelijkertijd raakt je kind vertrouwd met het het bivakkeren in het water. Een ander voordeel is dat je kind verplicht is om in alle richtingen zijn of haar evenwicht te bewaren. Goed voor het evenwicht én het uithoudingsvermogen!

Babyzwemmen Arnhem: de locaties?

Wie echter zoekt op ‘Babyzwemmen Arnhem’ vindt veel gesegmenteerde stukjes informatie, waar je niet echt wijs van wordt. Arnhemse Moeders wil zo veel mogelijk praktische zaken voor Arnhemse Moeders op een rijtje zetten, vandaar dat we hieronder overzichtelijk hebben verzameld waar je samen met je kindje kan babyzwemmen!

De Koppel – Arnhem

Er is deskundige begeleiding, maar je bepaalt als ouder zelf wat je doet. Bij regelmatige aanwezigheid en voldoende vaardigheid mag je kind zonder wachtlijst door naar de zwemles voor kleuters. Zocht je via Google naar ‘babyzwemmen Arnhem’ en wil je niet naar de omliggende dorpen uitwijken dan kun je bij De Grote Koppel terecht.

De Grote Koppel
Olympus 29
6832 EL Arnhem
026-3775757
degrotekoppel@arnhem.nl

Valkenhuizen
Beukenlaan 23
6823 MA Arnhem
026-3775757

Bezoek de website van De Koppel Arnhem >

De Helster Elst

Baby’s vanaf zes maanden tot kleuters van vier jaar kunnen in De Helster meedoen met de speciale lessen baby- en peuterzwemmen.

Vier groepen
In De Helster zijn de kinderen onderverdeeld in verschillende groepen. Alle oefeningen worden aangepast aan de ontwikkelingsfase van het kind. Langzaam aan leren de kinderen zich vrij te bewegen en zichzelf te redden in het water. En wie weet halen ze dan ook nog het Teddybeerdiploma brons, zilver en goud!

Gratis kaartje baby- en peuterzwemmen
Stuur ons voordat uw baby 3 maanden wordt een geboortekaartje. Dan ontvangt u van ons een vrijkaartje voor het baby- en peuterzwemmen. Vooraf aanmelden is niet nodig. U bent altijd van harte welkom om mee te doen.

Sportcentrum De Helster
Schubertstraat 1
6661 AW ELST
Tel: (0481) 372 554

Bezoek de website van De Helster Elst

Het Zwemcentrum – Westervoort

In de lessen zal er dan ook regelmatig gezongen worden en wordt er gespeeld met verschillende materialen. Als uw kind zich geheel vrij voelt in het water dan zal het zich makkelijker kunnen redden dan een kind dat angstig is in het water.

Het Zwemcentrum Westervoort
Emmerik 5
6931 HC Westervoort

Bezoek de website van Het Zwemcentrum Westervoort >

Zwembad Jottem – Huissen

In deze cursus leren ouders hoe zij met hun kind in het water bezig kunnen zijn door:

 • uw kind te helpen watervrij te worden: dat is nodig om lekker in het water te kunnen spelen
 • intensief met uw kind in het water te kunnen spelen
 • allerlei bewegingsvormen te stimuleren, die goed zijn voor de ontwikkeling van uw kind
  uw kind voor te bereiden op de zwemles

Zwembad Jottem Huissen
Van Voorststraat 19a
6851 LT Huissen
Tel: 026-3250770

Bezoek de website van Zwembad Jottem in Huissen >

Blijf op de hoogte van baby-, peuterzwemmen en andere activiteiten rondom Arnhem: like ons op Facebook, net als meer dan 1.400 andere moeders uit de regio!

 

3 Comments

 1. stefan
  17 augustus 2014 at 13:01 — Beantwoorden

  Leuk dat babyzwemmen, maar met vaders wordt totaal geen rekening gehouden. Leuk op zaterdag babyzwemmen wordt helaas nergens aangeboden……

  • Cheyenne
   30 september 2014 at 15:51 — Beantwoorden

   Niet alleen niet met vaders, ook moeders werken overdag. En als je een tweeling hebt, dus je er beide bij moeten zijn…. Enige optie die ik zie is Didam op vrijdag om 18.00 uur.

 2. 14 maart 2017 at 11:49 — Beantwoorden

  Ook fijn om vroeg te beginnen met zwemmen of dobberen natuurlijk. Dan heeft een kind minder angst voor het water als het met de echte zwemlessen gaat beginnen.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.