Borstvoeding geven

#AanDeBorst Facebook spreekuurBorstvoeding is de beste start voor je kindje. Het bevat alle voedingsstoffen die je baby nodig heeft en beschermt de baby tegen ziekten. Borstvoeden heeft ook voordelen voor de moeder. Het bloedverlies na de bevalling wordt beperkt en je komt vaak makkelijker weer op gewicht. Daarnaast versterkt borstvoeden de band tussen moeder en kind.

Hieronder vind je een overzicht van zaken, locaties en activiteiten in de omgeving van Arnhem rondom het thema borstvoeden.

Blogs & nieuws over borstvoeding

Borstvoeding in het openbaar

Borstvoeding in het openbaar geven is voor sommige nieuwe moeders misschien even wennen. Het Voedingscentrum heeft hiervoor het beeldmerk ‘voeden kan hier’ ontwikkeld. Met dit beeldmerk geven bedrijven en openbare instellingen aan dat er op hun locatie borstvoeding gegeven kan worden. Bekijk de  locaties in Arnhem met het ‘voeden kan hier’ beeldmerk. 

Lactatiekundigen

Wanneer borstvoeden nog niet vanzelf gaat kun je een lactatiekundige inschakelen. Zij beoordeelt borstvoedingssituaties en kan je hierin adviseren. Bekijk hier het overzicht van de lactatiekundigen die je in de omgeving van Arnhem kunt raadplegen.

Borstkolven huren

Om de borstvoeding op gang te brengen in de kraamperiode, bij opstartproblemen of scheiding moeder en is het mogelijk een goede optie om een borstkolf te huren. Bij onderstaande instellingen kun je borstkolven huren en zijn de bijbehorende artikelen, zoals een afkolfset, te koop.

Borstvoedingscafé

Eens per maand wordt er door Vereniging Borstvoeding Natuurlijk een Borstvoedingscafé georganiseerd bij de wandelwagensoos. Moeders kunnen langs komen voor een kop koffie/thee en om ervaringen uit te wisselen. Ook is er altijd een borstvoedingsdeskundige aanwezig aan wie je vragen kunt stellen. Lees meer over het Borstvoedingscafé.

Lokale websites over borstvoeden

www.borstvoedingmiddengelderland.nl
No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.