Ontspannen Uk

Ontspannen Uk ArnhemMijn naam is Shirley Jansen – van der Voet. Ik ben een geboren en getogen Arnhemse moeder van 3 prachtige dochters (2009, 2012 en 2014) en sinds 2015 gestart met mijn eigen bedrijfje “Ontspannen uk” in Arnhem.

Het idee om te beginnen met het geven van babymassage, babyadvies en de verkoop van gerelateerde producten, is ontstaan nadat ik bij mijn tweede dochter in aanraking kwam met babymassage. Mijn dochter had reflux en zat daardoor niet altijd even lekker in haar vel. Door haar regelmatig te masseren, zag ik haar steeds meer ontspannen en beter opgewassen zijn tegen de ongemakken, die de reflux met zich meebracht.

Na een studie scheikunde aan de Radboud Universiteit ben ik eerste gaan werken als wetenschappelijk onderzoeker, vervolgens als sales engineer en tenslotte als recruiter in de chemische en farmaceutische industrie. Na de geboorte van mijn tweede dochter merkte ik al snel dat mijn laatste functie, waarbij ik veel onderweg was, te veel onrust gaf in mijn gezin. Daarom heb ik 2013 het roer omgegooid. Ik ben begonnen met de opleiding babymassage met yoga bij de Weideblik in Wageningen. Hier heb ik niet alleen geleerd hoe je een baby een totale lichaamsmassage kan geven, maar ook welke yoga oefeningen geschikt zijn, hoe je baby’s met eczeem kan masseren, welke technieken je kan gebruiken bij te vroeg geboren baby’s, hoe je het kidd en kiss syndroom kan herkennen, hoe en wanneer je kan inbakeren, welke adviezen er zijn voor onrustige baby’s of huilbaby’s en/of baby’s met buikkrampjes / darmkrampjes, basis bevestigend dragen, lichaamstaal , etc. Naast deze opleiding heb ik nog workshops gevolgd op het gebied van ontspanningsmassage, voetreflex en een opleiding peuter en kleuter yoga. Momenteel ben ik me aan het verdiepen in mindfulness voor kinderen. Alle kennis die ik in de opleidingen op doe, pas ik ook toe bij me eigen dochters waardoor ik kan zien hoe de uitwerking in de praktijk is.

Zo kon ik de babymassage en de daarbij horende adviezen heel goed gebruiken na de geboorte van mijn derde dochter. Zij bleek vreselijk last te hebben van buikkrampjes en huilde daardoor hartverscheurend en veel. Het beeld wat ik voor ogen had, bleek niet meer te kloppen. Ik zag me van te voren vooral genieten, want als moeder van een derde kind dacht ik, dat ik het ondertussen wel wist. Maar niets bleek minder waar. Alle zeilen moesten bijgezet worden om een huilbaby te combineren met 2 andere kinderen die ook aandacht willen. De gezellige wandelingen bleken minder rooskleurig met een baby die hartverscheurend huilt, de avonden en de nachten waren lang en ook het ontvangen van kraambezoek met een huilbaby is stukken minder gezellig. Met inbakeren, babymassage, yoga, aromatherapie en alle tips voor buikrampjes heb ik het gelukkig gered, maar zo ontspannen als ik had gehoopt was het helaas niet.

Ik ben me er momenteel dan ook zeer van bewust wat het effect op zowel ouder/verzorger als kind/baby is als deze niet lekker in zijn of haar vel zit en dus niet ontspannen is. Met mijn bedrijfje “Ontspannen uk” hoop ik met babymassage o.a. aan huis, babyadvies (bij buikkrampjes, huilbaby’s /onrustige baby’s en inbakeren), de verkoop van kraamkado’s (o.a. luiertaarten, baby massageolie en essentiële oliën) en in de toekomst lessen yoga (peuter en kleuter) en mindfulness bij te kunnen dragen aan het meer ontspannen zijn en worden van je uk.
Button Bezoek de website