Wasbare luiers Arnhem

Naar aanleiding van de blog van 5ter en de reacties daarop werd duidelijk dat Arnhemse Moeders enthousiast zijn over wasbare luiers. Wasbare luiers zijn in veel opzichte beter dan wegwerpluiers en, niet onbelangrijk, verkrijgbaar in superleuke kleuren en printjes. Dus associeer jij wasbare luiers nog met veiligheidsspelden, ‘veel werk’ en ‘vies’? Lees dan eerst deze voordelen:

Wasbare luiers zijn goedkoper
Wanneer je wasbare luiers aanschaft kan het duur lijken. Maar op lange termijn zijn wasbare luiers, kosten voor wassen meegerekend, zelfs goedkoper. Een overzicht:

Kosten wasbare luiers
Bron:
www.pandababy.nl

Zindelijkheid
Een kind in wasbare luiers is ruim een jaar eerder zindelijk. In tegenstelling tot een wegwerpluier voelt een kind een natte luier. Wanneer je merkt dat je kindje dit bewust voelt kun je in actie komen.

Minder afval
Nog een voordeel is dat je veel minder afval produceert met wasbare luiers. Wegwerp luiers zorgen per kindje voor ongeveer 600 kilo afval per jaar. Dit is zoveel als al het afval van 4 volwassenen in één jaar!

Bij het gebruik van wasbare luiers is de afvalproductie per kind hooguit een volle vuilniszak. Het duurzame karakter in combinatie met een kortere luierperiode zorgen ervoor dat jouw afvalproductie zo laag mogelijk blijft, wat supergoed is voor het milieu.

Beter voor de huid
Doordat wasbare luiers ademend zijn is dit veel gezonder en fijner voor de huid van je baby. Ook wanneer eczeem of allergie meer in de familie voorkomt zijn wasbare luiers van eco-katoen een goede keuze.

Waar koop je wasbare luiers?
Er zijn verschillende webwinkels die wasbare luiers verkopen. In Arnhem kun je bij een consulent van Kaatje Katoen terecht om de luiers in het echt te zien voordat je ze bestelt. Maar ook EcoBaby uit Belgie en PandaBaby zijn webwinkels die de luiers in het assortiment hebben.

kaatje katoen ecobaby logo pandababy

Blogs op Arnhemse Moeders over wasbare luiers:
Poep! van blogger 5ter
Review: strikluiers van Ecobaby

 

1 Comment

  1. 5ter
    13 oktober 2014 at 20:30 — Beantwoorden

    En de kleurtjes en de printjes. En gewoon het lekker anders zijn dan anderen..
    Jeuj voor wasbaar! 🙂

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.