InterviewNieuws

Koffieochtend voor Elderveldse moeders

Dorien StollEen kinderopvang speelt voor sommige moeders ook een sociale rol. Een plek waar je andere moeders ontmoet en waar je kindje met leeftijdsgenootjes speelt. Als je kindje niet naar de kinderopvang gaat kan het zijn dat je dit contact met andere moeders uit de buurt mist. Dit inspireerde Dorien Stoll (32) om te starten met Koffieochtend Elderveld. “In verschillende wijken in Arnhem zijn er plekken, zoals de Wandelwagensoos, waar moeders elkaar kunnen ontmoeten. Alleen in Elderveld nog niet” vertelt ze.

Dorien heeft twee kinderen, de oudste is 4 en de jongste is 8 maanden. Naast het ontmoeten van moeders biedt de ochtend voor Doriens jongste telg ook een moment om met leeftijdsgenootjes te spelen. “De oudste van 4 heeft nu genoeg vriendjes. De jongste zou ik ook graag zien spelen met leeftijdsgenootjes”. In de eerste instantie is de Koffieochtend er voor moeders met kindjes tot 2,5 jaar. Oudere broers en zussen zijn uiteraard ook welkom.

Het idee voor de koffieochtend is ontstaan op de Facebookgroep ‘Buurtpraat Elderveld’, een vraagbaak voor de wijkbewoners. De inloopochtend is vooral heel laagdrempelig. Moeders hoeven zich van tevoren niet aan te melden en er zijn verder geen verplichtingen. “Het belangrijkste is dat moeders elkaar ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen terwijl de kinderen veilig kunnen spelen” licht Dorien toe. Op 8 januari is de eerste koffieochtend in Wijkcentrum Elderveld. Na een proefperiode van 6 weken wordt bepaald of de koffieochtend langer doorgaat.

Previous post

Marleen

Next post

Jaarwisseling

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.