Nieuws

Nederlandse mama’s zijn bikkels!

Het grootste gedeelte van de vrouwen (70%!) bevalt zonder pijnstilling. Van de barende vrouwen in Nederland heeft slechts 5% geschreeuwd en 14% gevloekt tijdens de bevalling terwijl alle moeders vinden dat bevallen pijn doet. 45% vindt dat je de pijn vergeet zodra je je kindje ziet en 13% vond de bevalling te zwaar om te kunnen vergeten.

Dit blijkt uit Het Grote Bevallingsonderzoek van Mama En Zo, een sociaal netwerk en ontmoetingsplekvoor zwangere vrouwen en moeders met kinderen tot 5 jaar. Het onderzoek is uitgevoerd onder 5500 echte moeders.

Bijna de helft van de dames (47%) heeft vooraf haar best gedaan om er goed uit te zien tijdens de bevalling door te scheren en make-up en nagellak op te doen. Ondanks de wens om fashionable te bevallen poept 40% tijdens de bevalling en moest 21% overgeven.

Gemiddeld komen we tussen de 10 en 15 kilo aan tijdens de zwangerschap. Na de bevalling schaamt 14% zich voor haar lichaam. Bijna de helft van de dames niet blij  met de kilo’s maar trots is op wat haar lichaam heeft doorstaan. Striae richt de meeste schade aan op ons lijf. 41% striae-vrij uit de strijd gekomen.

Gemiddeld wachten we 6 tot 12 weken om voor het eerst weer seks te hebben (43%). De seks als moeder is minder frequent en minder regelmatig dan voorheen. Het krijgen van een kindje heeft een flinke impact op de relatie. Bijna de helft zoekt naar balans in het gezin. 45% van de stellen maakt geen tijd meer voor elkaar. Op de vraag of hun partner een goede vader is antwoorden de meest emama’s dat hij een super papa is!

Previous post

Groepspraktijk van Verloskundigen Arnhem opent nieuw spreekuurlocatie

Next post

Dineren in Arnhem en Voedselbank steunen

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.