Nieuws

Speelgoed repareren in Repair Café Arnhem

Speelgoed repareren in Repair Café ArnhemVorige week verscheen er een bericht op Arnhem-direct.nl over het Repair Café. Het Repair Café is een evenement waarbij kapotte spullen gerepareerd worden. Hierbij nemen bezoekers de kapotte spullen mee van huis en gaan zij deze zelf repareren, eventueel met hulp. In 2009 is het initiatief gestart in Amsterdam-West. Inmiddels zijn er zowel in Nederland als in het buitenland Repair Cafés gestart.

Vaak gooien we spullen te snel weg terwijl deze vaak, na een eenvoudige reparatie, weer bruikbaar zijn. Het Repair Café helpt het repareren weer terug in ons systeem te krijgen.De praktische kennis van de vrijwilligers wordt op deze manier gedeeld.

Elektrische apparaten, fietsen, serviesgoed en kleding worden gerepareerd. Maar ook met een kapotte babyfoon, flessenverwamer of speelgoed van je kindje kun je bij Repair Café terecht. Er zijn verschillende deskundigen aanwezig, zoals een elektricien, een naaister, een timmerman en een fietsenmaker. Zo is er altijd iemand die kan helpen bij de reparatie.

Repair Café in Arnhem
In 2011 vond de eerste Repair Café in Arnhem plaats in de wijk St. Marten. Inmiddels zijn er in Lombok, Malburgen, Presikhaaf, Rijkerswoerd en het Spijkerkwartier ook Repair Cafés geopend. Ongeveer 15 vrijwilligers werken mee aan de repraties van verschillende apparaten en spullen.

Bekijk de agenda voor alle data en locaties van het Repair Café.

 

Previous post

Stéphanie

Next post

Eerste informatiedag Bevallen @ Rijnstate

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.