Nieuws

Oproep: doneer jouw oude borstvoedingsbeha

Het Huis der Gezinnen in Anderlecht is dringend op zoek naar borstvoedingsbeha’s. ‘Te veel arme vrouwen dragen na de bevalling hun oude, té kleine bh’s, die de melkkanaaltje afknellen’, zegt vroedvrouw Katlijn Van de Perre.

‘Voor de buitenwereld klinkt het misschien een vreemde oproep. Voor ons is het een levensnoodzakelijke’, zegt Katlijn Van de Perre van het Huis der Gezinnen . ‘Wij hebben onze werking in Anderlecht, in de fameuze Kuregemwijk. Hier wonen veel allochtone gezinnen. Veel vrouwen ook die nog niet zo lang in ons land zijn. Ze hebben amper middelen om te overleven en zijn vaak heel klein behuisd. Die vrouwen kunnen zich niks van luxe veroorloven. Voor hen is een borstvoedingsbeha eigenlijk geen luxe, maar ze hebben het geld niet er een te betalen.’

Borstabces
‘Die vrouwen blijven heel de zwangerschap en zelfs na de bevalling hun reguliere bh dragen’, zegt Katlijn Van de Perre. ‘Die bh wordt natuurlijk veel te klein. Met als gevolg dat na de bevalling de melkkanalen worden afgekneld. Er verschijnen rode, pijnlijke vlekken op de borsten. Wat uiteindelijk leidt tot een borstabces: een opeenhoping van etterig vocht in de borst.’

Ook doneren?
Arnhemse Simone helpt ook mee met het verzamelen van deze oude voedingsbeha’s. Tot dinsdag 14 oktober kun je jouw oude voedingsbeha insturen. Wil jij ook doneren? Stuur Simone een mail!

Bron: Nieuwsblad.be

Previous post

De mythe van de moederliefde...

Next post

Maatschappelijk ouderschap

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.