Nieuws

Nieuw in Schuytgraaf: Spruitgaaf

In de Arnhemse wijk Schuytgraaf worden veel baby’s geboren. Veel (aanstaande) ouders weten niet waar ze terecht kunnen met hun vragen. Daarom is Spruitgaaf opgericht. Een informatieplatform voor zwangeren en ouders met kinderen tot 4 jaar, met als doel: bijdragen aan de opvoeding van kinderen in Schuytgraaf. En terwijl de ouders ervaringen uitwisselen, kunnen de kinderen met elkaar samen spelen onder begeleiding van professionele opvang.

“Met name in de leeftijd van 0 tot 4 (voor de basisschool) is er weinig contact met andere ouders. zeker als werkende moeder. Hierin zal Spruitgaaf gaan voorzien” vertelt Tineke Otter, initiatiefneemster en bestuurder van de stichting Wijkinzicht.

Economie stimuleren
Dankzij de aangesloten professionals uit de zorg is brede en verantwoorde/onderbouwde kennis aanwezig, betrokkenheid van sociale instanties zorgt voor een aansluiting van het bestaande gezondheidsnetwerk, zoals verloskundige, jeugdcoach en indien nodig vroegsignalering bij problemen. Diensten en producten voor de doelgroep komen met name uit de wijk, dat stimuleert de micro-economie. Veelal ZZP, veelal ook moeders.

Pilot
Spruitgaaf in Schuytgraaf is een pilot. “Er wordt subsidie aangevraagd bij een innovatiebudget om Spruitgraaf in nog 3 wijken en dorpen in de regio te starten. Ook is er interesse vanuit naburige gemeenten. Hoe groot dit initiatief ook mogelijk wordt, de doelstelling blijft altijd om kinderen samen te laten opgroeien en op lokaal niveau te organiseren” licht Tineke toe.

 

 

Sluit je aan bij meer dan 800 moeders uit regio Arnhem: like Arnhemse Moeders op Facebook!

Previous post

Mams Coffee & More

Next post

Fashion Mission #2: Happy Winter!

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.