Nieuws

Vragen of twijfels over borstvoeding?

Vereniging Borstvoeding Natuurlijk (VBN) heeft een besloten Facebookgroep aangemaakt. Hier kunnen moeders terecht met hun vragen over borstvoeding. “Die vragen kunnen zeer veelzijdig zijn. Ze kunnen gaan over problemen waar moeders tegenaan lopen, maar ook over twijfels die zij ervaren. Meestal gaat het om moeders die pas bevallen zijn van hun eerste kind, maar ook meer ervaren moeders komen in deze groep. Daarnaast is er ook ruimte voor vragen over borstvoeding wanneer je een wat oudere baby hebt”, vertelt Anne Marie – contactpersoon VBN te Arnhem.

De Facebookgroep stimuleert ook de interactie tussen moeders. “Vaak geven de moeders onderling al antwoord en waar nodig vullen de contactpersonen van de VBN dit aan met meer informatie en/of tips. We zien dat de moeders het vaak al heel fijn vinden om herkenning te vinden bij andere moeders die borstvoeding geven en samen met de tips en informatie kunnen ze vaak weer goed verder”,  aldus Anne Marie.

De groep sluit naadloos aan op de doelstelling van de VBN om borstvoeding te vermaatschappelijken. Dat betekent dat de VBN graag zou zien dat kennis over borstvoeding terugkomt in de maatschappij en dat ouders zelf de keuze kunnen maken of en hoe lang ze borstvoeding geven aan hun baby.

Vereniging Borstvoeding Natuurlijk in Arnhem
In het hele land, en dus ook in Arnhem, zijn vrijwilligers van de VBN actief. Moeders kunnen bij hen terecht met vragen door te bellen of te mailen. Daarnaast is er de mogelijkheid om via het (landelijke) mailvragenteam je vragen te stellen. laten beantwoorden.  Anne Marie en de andere contactpersonen van VBN in Arnhem zijn zelf ook aanwezig in het borstvoedingscafé van de Wandelwagensoos. Daarnaast worden er regelmatig bijeenkomsten georganiseerd voor voedende moeders in de verloskundigenpraktijk in Arnhem-Noord .

Contactpersonen van de VBN in Arnhem zijn:
Trix Planting, 026 4454812
Anne Marie van Hummel, 026 3701570
Liselotte Scheepe, 026 4429025

Via deze link vind je de Facebookgroep van Vereniging Borstvoeding Natuurlijk

Bezoek de website van Vereniging Borstvoeding Natuurlijk

Previous post

Nieuw in Arnhem: 3D geboorteborden

Next post

Bij het begin beginnen

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.