Nieuws

Mirena-spiraal teruggeroepen

Tijdens de productie van een serie Mirena-spiralen is bij een aantal spiralen een fout gemaakt. In totaal gaat het om 200 spiralen met een fout in de inbrenghuls. De fout in de inbrenghuls kan ertoe leiden dat de mirena-spiraal verkeerd ingebracht wordt. De spiralen met een fout zijn te herkennen aan LOT-nummer TU01DCZ

Wanneer de inbrenghuls verkeerd in de verpakking zit kan de spriaal te laag of te hoog ingebracht worden. In die posities functioneert de Mirena niet goed tegen een zwangerschap. In zeldzame gevallen kan het tot beschadigingen van de baarmoeder leiden. De kans dat een spiraal verkeerd geplaatst is, is klein. Maar door de grote consequenties wordt de gehele partij toch teruggeroepen.

Als je op of na 27 oktober 2016 een Mirena-spiraal hebt laten inbrengen en je nog geen controle-echo hebt laten maken is het advies om contact op te nemen met de huisarts of behandelend arts. Met een echo kan bepaald worden of de spiraal goed is geplaatst. De vrouwen die op of na 27 oktober de spiraal hebben laten plaatsen en al wel een echo hebben gehad zijn verder veilig.

Bronnen: Nu.nl en Blikopnieuws.nl

Vond je dit nieuwsbericht interessant? Sluit je dan ook aan bij meer dan 1.000 moeders uit Arnhem:

 

Previous post

Recensie: 100% Relaxed

Next post

Gezondheidsraad adviseert: extra echo na 13 weken zwangerschap

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.