BlogNieuws

Gratis cursussen voor Arnhemmers

Rijnstad is de maatschappelijke organisatie op het gebied van welzijn en maatschappelijke dienstverlening in Arnhem en omgeving. Rijnstad draagt bij aan het bevorderen van een actieve deelname aan de samenleving. Een manier om dit te doen is het aanbiedingen cursussen die gratis te volgen zijn voor Arnhemmers. In september starten er weer nieuwe cursussen bij Rijnstad. Hieronder vind je een overzicht van de cursussen die starten.

Uitkomen met inkomen
De praktische cursus ‘Uitkomen met inkomen’ bestaat onder andere uit het leren maken van een maand- en jaaroverzicht, het (leren) bijhouden van een kasboekje en een systeem van betalingen. Ook krijgt u inzicht in uw eigen gedrag. De cursus wordt gegeven door een medewerker Schuldhulpverlening in samenwerking met de vrijwillige budgetcoaches van Rijnstad.

Toekomst zonder geweld
Heeft u weleens ruzies die uit de hand lopen? Wilt u nee leren zeggen tegen huiselijk geweld en begrijpen hoe (psychisch en/of lichamelijk) geweld in een relatie ontstaat? Tijdens de cursus ‘Toekomst zonder geweld’ krijgt u informatie over de gevolgen van huiselijk geweld en hoe u in deze situatie weer sterker kunt worden.

Geld kun je leren
In de praktische cursus ‘Geld kun je leren’ leren jongeren (van 18 t/m 27 jaar) niet wat zij móéten doen maar wat zij kunnen doen wanneer ze schulden hebben of moeite hebben met rondkomen of met het beheren van hun financiën en/of administratie.

!JES: Voor kinderen van gescheiden ouders
!JES het brugproject is een preventieve training voor kinderen van 8 tot 12 jaar en hun ouders, rondom de periode van echtscheiding. Kinderen en ouders krijgen informatie en leren vaardigheden aan die zij nodig hebben in de situatie die door de scheiding is ontstaan.

Aanmelden kan via de website van Rijnstad.

Previous post

Peuterspeelzaal Het Paasheuveltje: mijn ervaringen

Next post

Luchtkwaliteit Arnhem gevaar voor pasgeboren kind

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.