BlogNieuws

Wat is de meest ‘borstvoedingsvriendelijke’ gemeente van Nederland?

In Den Haag zijn de meeste openbare locaties te vinden waar moeders hun kind borstvoeding mogen geven. Daarom is de gemeente uitgeroepen tot meest ‘borstvoedingsvriendelijke’ gemeente van Nederland.

Het Voedingscentrum deelt sinds een aantal jaar het beeldmerk “voeden kan hier” uit aan openbare gelegenheden waar vrouwen borstvoeding mogen geven. Hieronder vallen onder meer horecagelegenheden, bibliotheken en speeltuinen.

Er is bekeken in welke gemeente de meeste locaties zijn die dit beeldmerk mogen dragen. Om de titel “borstvoedingsvriendelijk” te mogen krijgen, moet een gemeente tenminste één borstvoedingsvriendelijke locatie per 50 pasgeborenen hebben.

In Den Haag zijn 139 van deze locaties te vinden. De titel is ook uitgedeeld aan zeven andere gemeenten, waaronder Bergen (NH), Brielle en Veldhoven.

Vorig jaar vroeg het Voedingscentrum ruim 900 moeders naar hun ideeën over borstvoeding. Een derde van de moeders zei zich onprettig te voelen bij het geven van borstvoeding. Ze hadden het gevoel dat anderen het aanstootgevend vinden of waren bang negatieve reacties te krijgen van hun omgeving.

Voeden kan hier in Arnhem

Ook in Arnhem zijn er voedingslocaties die het beeldmerk ‘voeden kan hier’ mogen dragen. Een overzicht van alle Arnhemse ‘voeden kan hier’ locaties vind je op deze kaart:

Bron: nu.nl

Previous post

Uitlegbriefjes

Next post

Mooistwanted: unieke, persoonlijke kraamcadeaus

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.