BlogNieuws

Nieuw: Iedereen in Arnhem kan de kleertjes krijgen

Om de zoveel maanden is het weer raak: er moet een geheel nieuwe garderobe aangeschaft worden voor onze frustrerend snel groeiende koters. De kleertjes die niet meer passen worden weleens bewaard voor broertjes of zusjes, maar of ze echt nog een nieuw leven krijgen is nog maar de vraag. En dan hebben we het nog niet eens over de ruimte die het je kost. Gelukkig zijn er andere duurzame opties. Initiatieven zoals de kledinginbreng of  kinderkleding- en speelgoedbeurs verzamelen gebruikte kleding en speelgoed waarna jij een gedeelte van de opbrengst terug krijgt wanneer het verkocht is. In dit speelveld is er een nieuw initiatief: KrijgDeKleertjes. Centraal staat dat kleding wordt geruild. Het concept is simpel: je brengt de kleding waar je kind uitgegroeid is en neemt kleding in de juiste maat mee terug.

KrijgDeKleertjes Arnhem

Initiatiefneemster Maaike Pelser is zelf begonnen als ‘ruiler’ bij het KrijgDeKleertjes ruilpunt in Elst. “Ik vond het een prettige manier om aan tweedehands kinderkleding te komen: je kunt de kleding voelen en het geeft voldoening als je ziet dat anderen blij zijn met wat jij hebt ingeleverd. Als je iets kiest wat bij nader inzien toch niet geschikt is voor je kind, kun je het de volgende keer gewoon weer omruilen” aldus Maaike.

In januari van dit jaar begon Maaike Pelser als vrijwilliger bij KrijgDeKleertjes Elst. Amanda, initiatiefneemster van ruilpunt Elst, was toen zwanger en kon niet meer zoveel tillen. Ze zocht iemand om de ruilavonden te doen. Dat beviel Maaike zo goed dat ze er meer mee wilde gaan doen. Zo is het idee voor het KrijgDeKleertjes ruilpunt in Arnhem-Zuid geboren. “Ik wist dat er belangstelling voor zou zijn: Bij KrijgDeKleertjes Elst komen veel mensen uit Arnhem, soms zelfs helemaal uit Duiven of Westervoort.”

In vergelijking met Elst zal het Arnhemse KrijgDeKleertjes ruilpunt kleinschaliger zijn. “In plaats van een team vrijwilligers in een wijkcentrum is het bij mij vanuit mijn eigen berging. De voorraad is ook wat kleiner. Daar staat tegenover dat ik altijd toegang heb tot de spullen, en dus afspraken kan maken buiten de vaste ruiltijden om. Bovendien kan ik ruilers van tevoren vertellen of specifieke zaken beschikbaar zijn” vertelt ze.

Kleertjes ruilen

Om de week is er een ruilochtend op woensdag tussen 09:30 en 11:30. Via het Facebook-event kun je jezelf op aanwezig zetten. Er is een maximum van 5 ruilers per ochtend. Kinderkleding en -schoeisel, beddegoed, kleine baby- en kinderaccessoires, kinderboekjes en dvd’s kunnen ingebracht en geruild worden. Knuffels, speelgoed en autozitjes kunnen niet ingeleverd worden; daarvoor is onvoldoende opslagruimte. Ruilen bij KrijgdeKleertjes is gratis.

Alle informatie over KrijgDeKleertjes Arnhem-Zuid vind je op hun Facebookpagina!

 

Previous post

Mooistwanted: unieke, persoonlijke kraamcadeaus

Next post

Herinneringen aan je placenta

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.