BlogNieuws

Nieuw in Arnhem: zwangerschapscursus voor alleenstaande moeders

In een zwangerschapscursus wordt vaak ook veel aandacht besteed aan de rol van de partner. Maar wat als je er alleen voor staat tijdens je zwangerschap? Dit kan voor zwangere vrouwen een drempel zijn om een cursus te volgen. Daarom is de zwangerschapscursus 2 handen op 1 buik gelanceerd.

Doula Vivienne Schenk is docent van deze zwangerschapscursus in de regio Arnhem en Nijmegen. Vanuit haar werk als Doula kwam ze in contact met Maaike Rijnsburger, die dit concept in Nederland wilde uitrollen. “Deze groep vrouwen kan extra support en steun gebruiken tijdens de zwangerschap. Iets waar ik graag aan bijdraag. Mijn hart ligt bij het steunen van zwangere vrouwen, dus ook zeker aanstaande alleenstaande moeders” vertelt Vivienne.

De cursus bestaat uit zes lessen met verschillende thema’s en gaan onder andere over de volgende zaken:

  • Hoe organiseer je de geboorte van je kind op díé manier dat je er van tevoren al optimaal vertrouwen in hebt
  • Hoe blijf je ontspannen?
  • Welke houdingen kun je aannemen?
  • Welke wensen zet je in je geboorteplan?
  • Wie vraag je om erbij te zijn?

Daarnaast worden er oefeningen gedaan en wordt er aandacht besteed aan de kraamtijd. Behalve het educatieve gedeelte kunnen aanstaande moeders ook tips en ervaringen uitwisselen. Nadat de laatste moeder in de groep is bevallen wordt de cursus afgesloten met een terugkomles. Meer informatie over de zwangerschapscursus 2 handen op 1 buik vind je via de website van Vivienne.

Previous post

Interview: nieuwe koers voor wandelwagensoos

Next post

Schoenen kopen met een peuter

The Author

Redactie

Redactie