BlogNieuws

30% van Arnhemse horecaondernemers: liever geen borstvoeding

De Gelderlander heeft een enquête gehouden onder horecaondernemers uit de gemeenten Arnhem, Rheden, Renkum en Rozendaal. Er zijn ruim honderd restaurants aangeschreven, waarvan de helft reageerde. De enquêtevragen gingen over de aanwezigheid van voorzieningen voor kinderen. Zowel chique eetgelegenheden als bijvoorbeeld laagdrempelige pannenkoekenrestaurants werden aangeschreven.

Borstvoeding in horecagelegenheden

Van de horecaondernemers die reageerden gaf 70% aan dat zij geen moeite hebben met moeders die hun kind de borst geven. 30% heeft liever niet dat er borstvoeding gegeven wordt in hun zaak.

Niet rennen of teveel lawaai maken

Verder geeft bijna 90% van de horecaondernemers aan dat zij een kindermenu serveren en is meer dan de helft van de ondernemingen voorzien van speelvoorzieningen zoals kleurplaten en speelhoeken. De ondernemers geven aan dat ouders soms subtiel moeten worden aangespoord om hun kinderen te corrigeren als het gaat om teveel lawaai maken of rennen.

Borstvoeding geven in Arnhem: ‘voeden kan hier’ locaties

Het Voedingscentrum heeft het beeldmerk ‘voeden kan hier’ ontwikkeld. Met dit beeldmerk geven bedrijven en openbare instellingen aan dat er op hun locatie borstvoeding gegeven kan worden. In Arnhem hebben de volgende instellingen en bedrijven het ‘voeden kan hier’ beeldmerk:

Bron: De Gelderlander

Previous post

Zwanger!

Next post

Review: Thuisafgehaald bij Anne-Will

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.