BlogNieuws

Het eerste advocatenkantoor voor kinderen is in Arnhem

Op 10 april opent het eerste Kinderrechtkantoor in Arnhem. Het kantoor werkt alleen in opdracht van minderjarige cliënten. Volgens oprichter Nathalie Simons is dit kantoor het eerste advocatenkantoor in Nederland met deze werkwijze.

Problemen waarmee kinderen bij het Kinderrechtkantoor terecht kunnen zijn onder andere scheidende ouders, nalatenschapskwesties en huiselijk geweld. Ook kinderen die uit huis zijn geplaatst of zwanger zijn kunnen zich melden bij het Kinderrechtkantoor.

‘We willen met dit kantoor echt de stem van kinderen laten horen,’ vertelt oprichter Nathalie Simons (49). Ze werkt sinds 1996 als familierechtadvocaat en mediator en is sinds 2017 plaatsvervangend kinderrechter. In 2016 richtte ze al Omgangshuis Arnhem op, voor kinderen en gescheiden ouders.

‘Als kinderen ons bellen, luisteren we naar wat er speelt en maken we een afspraak. De gesprekken zijn vertrouwelijk en enkel met het kind. Ze hebben hier echt een eigen plek,’ benadrukt ze. De rekening gaat via de Raad voor Rechtsbijstand. Mocht tijdens het gesprek blijken dat het kind meer dan juridische hulp heeft, dan worden ze eventueel doorverwezen naar artsen of een psycholoog. De opening vindt plaats over twee á drie maanden. Minderjarige cliënten kunnen zich al wel melden.

Bron: advocatenblad.nl

Previous post

Zwanger in Arnhem: hier heb ik me aangemeld

Next post

Slimme deken voor te vroeg geboren baby's

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.