BlogNieuws

Ook tijdens Bevrijdingsdag zat te doen met de kids!

Voor een ‘echt’ bevrijdingsfestival was je in het verleden veroordeelt tot Wageningen of Zwolle. Gelukkig hoeft dat reizen al een tijdje niet meer. Arnhem heeft nu niet één maar zelfs twee bevrijdingsfestivals: Framed Festival en het Bevrijdingsfestival in Sonsbeek Park. Beide festivals beloven ook activiteiten voor kinderen aan te bieden. Leuk om in de middag dus even langs te gaan!

Framed Festival

Vorig jaar werd het Framed Festival voor het eerst georganiseerd. Als Arnhemmers iets doen, doen ze het goed, dus hier vieren we Bevrijdingsdag niet één dag, maar drie dagen.  Ook dit jaar vindt Framed plaats op 4, 5 en 6 mei op Papendal. Voor kinderen is er genoeg te doen. Zo is er op vrijdag een zweefmolen en op zondag een Handtekening sessie met TeamNL BMX’ers. Elke dag is er een Daredevil Kids Playground en een Bike trial en Flatland. De BMX wedstrijden zijn natuurlijk ook heel tof om te bezoeken met de kinderen. Daarnaast zijn er verschillende optredens en foodtrucks. De ticketprijzen liggen tussen de €3,11 en €8,11 voor kinderen tot 1.40 m en tot maximaal €15,51 voor volwassenen. Meer informatie lees je op de website van Framed.

Bevrijdingsfestival in Sonsbeek Park

In Sonsbeek Park is een gratis festival. Rondom Stadsvilla sonsbeek is er live muziek en een foodcourt. Ook voor kinderen zijn er veel activiteiten. In de Ronde Weide wordt Flow Freedom Festival gehouden. Meer informatie lees je op de website.

Old-School Bevrijdingstour

In april 1945 werd Arnhem bevrijd. Velen van de bewoners van Vreedenhoff herinneren zich nog wat er voor, tijdens en vlak na de bevrijding gebeurde. Bij deze unieke Old-School Tour ontdek je enkelen van hun verhalen, verteld door de bewoners zelf, hun familieleden of studenten en vrijwilligers van de Old-School. Het programma start om 13:00 in de Kerkzaal van Vreedenhoff en duurt tot ongeveer 16:00. Meer informatie lees je op het Facebook event pagina.

Previous post

En het geslacht van ons kind is....

Next post

Pronken met je menstruatie?

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.