BlogNieuws

Pindapoli: ‘Jonge kinderen met eczeem zo vroeg mogelijk pindakaas laten eten’

De Pindapoli van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft wil kinderen met eczeem helpen met het voorkomen van een pinda-allergie. Kinderen met eczeem hebben namelijk een verhoogde kans op een voedselallergie, omdat bijvoorbeeld pindaresten via de kapotte huid kunnen binnenkomen. Wie op die manier voor de eerste keer met een pinda in aanraking komt, kan daardoor een allergische reactie krijgen. Dat melden het ziekenhuis en RTL Nieuws. Het acht maanden oude zoontje van Karin Brandt heeft eczeem en werd daarom doorverwezen naar de Pindapoli in Delft. Aldaar werd eerst een krasjestest gedaan om te kijken of hij al een pinda-allergie had. Omdat hij nog niet allergisch was voor pinda’s, startte de poli een behandeling met pindakaas.

“De pindakaas doen we gewoon door zijn hapjes en hij eet het graag, hij geniet ervan. Het gaat fantastisch met Job, hij is gewoon niet allergisch”, zegt Brandt. Een behandeling vanuit de Pindapoli betekent op vroegtijdige leeftijd pindakaas eten. Want dat kan een pinda-allergie tegengaan. Eerdere studies toonden al aan dat jonge kinderen tussen de 4 en 8 maanden baat hebben bij het eten van pindakaas. 80 procent van de allergieën kan zo namelijk voorkomen worden bij kinderen met eczeem.

Reinier de Graaf was wel het eerste, maar niet meer het enige ziekenhuis dat een Pindapoli heeft. Inmiddels hebben verschillende ziekenhuizen in Nederland de werkwijze overgenomen.

Bron: Nationalezorggids.nl

Previous post

Meivakantie: dit is er allemaal te doen in Arnhem

Next post

En het geslacht van ons kind is....

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.