BlogNieuws

Slimme deken voor te vroeg geboren baby’s

Een deken die de geur, hartslag en warmte van de ouder ‘opneemt’ en deze signalen naar de baby blijft sturen wanneer het kind weer in de couveuse wordt gelegd. De startup Hugsy heeft deze slimme deken ontworpen, speciaal voor te vroeg geboren baby’s. Het idee is dat de deken een baby het gevoel geeft dat zij nog steeds in de armen van hun vader of moeder ligt. Doel is stressvermindering en het zorgen voor rust. Dit zou uiteindelijk bijdragen aan een betere ontwikkeling van de hersenen. 

De slimme deken kan in de eerste drie maanden na de geboorte gebruikt worden. In het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven is de Hugsy al getest. Na de zomer volgt een volgende klinische test in nog vier Nederlandse ziekenhuizen. Vanaf oktober kan het product wereldwijd worden besteld. Hugsy hoopt de producten in het voorjaar van 2018 te kunnen leveren. Eerst in Nederland, maar daarna wil het bedrijf de West-Europese en Noord-Amerikaanse markt op.

Bron: Vakbladvroeg.nl en Hugsycomfort.co

Previous post

Het eerste advocatenkantoor voor kinderen is in Arnhem

Next post

Zo hebben wij het zwangerschapsnieuws verteld

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.