Persberichten

Arnhemse Moeders en De Wandelwagensoos onderzoeken behoeften van moeders in Arnhem

ARNHEM, 17 maart 2014 – Online platform Arnhemse Moeders en De Wandelwagensoos voeren samen een onderzoek uit onder Arnhemse moeders. Doel is om inzicht te krijgen in de behoeftes van de moeders en bekijken of zij moeders verder kunnen helpen. “Ontmoetingen faciliteren is één van de pijlers van Arnhemse Moeders. De Wandelwagensoos is een begrip als het gaat om ontmoetingen voor ouders. De samenwerking voelt als een logische maar vooral goede stap” vertelt Lisa, oprichtster van Arnhemse Moeders. Het onderzoek richt zich vooral op welke behoeftes moeders hebben als het gaat om ontmoetingen zonder de kinderen. Aanstaande moeders, maar ook moeders met oudere kinderen, kunnen hun mening laten horen via www.arnhemsemoeders.nl/onderzoek.

Het idee voor dit onderzoek is ontstaan tijdens één van de soosochtenden. “Lisa en ik waren in gesprek over waar we in de toekomst heen willen met De Wandelwagensoos en Arnhemse Moeders. We waren het erover eens dat we beiden meer willen gaan betekenen voor moeders. Maar in welke vorm wisten we toen niet. Vandaar dit onderzoek” licht Angelike toe.

Het onderzoek is in te vullen via www.arnhemsemoeders.nl/onderzoek. De respondenten maken kans op een Soft Spots speelset.

Online platform Arnhemse Moeders
Arnhemse Moeders is een online platform voor (aanstaande) moeders uit Arnhem en omgeving. Vrouwen die zwanger of al moeder zijn kunnen op Arnhemsemoeders.nl terecht voor adressen, tips en persoonlijke verhalen. Van initiatiefneemster Lisa maar ook van collega-moeders en professionals.

Ontmoetingsplek De Wandelwagensoos
De Wandelwagensoos is een ontmoetingsplek voor ouders met hun kinderen. Met De Wandelwagensoos wil Angelike een plek bieden waar ouders met kinderen tot vier jaar andere ouders kunnen ontmoeten. Naast de soosochtenden worden er regelmatig activiteiten georganiseerd zoals een workshop peuterdans.

Previous post

Heb jij behoefte om andere moeders te ontmoeten?

Next post

De mythe van de emancipatie? Deel 6: conclusie

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.