Reviews

Review: Mummy’s yummies

Mummy's yummies

Een beetje onverwacht liep ik in een tuincentrum tegen een rekje met bakartikelen. Eén merk sprak me direct aan: Mummy’s yummies. De mensen die mij kennen weten dat ik niet echt een keukenprinses ben. Om het thuis luchtig te houden heb ik onderzetters met “I kiss better than I cook” gekocht. Toch vind ik koken een belangrijke moederskill, dus wil ik er beter in worden. Toen ik op de verpakking ook nog eens las dat er geen kunstmatige (kleur)stoffen in Mummy’s Yummies zit wist ik het zeker. Met Mummy’s yummies zou ik punten scoren thuis.

Voor ik het wist lag het doosje in mijn kar. Vriendlief was van huis dus het effect van goed gelukte en lekkere koekjes, met opgeruimde keuken terwijl zoontje ook nog thuis is, zou extra groot zijn! Het beslag maken was easy. Uit automatisme pakte ik de mixer, waardoor het kneden voor geen meter ging. Gelukkig had ik vaak genoeg (verplicht) gezien hoe Jamie Oliver dit soort dingen deed. Instictief ging ik met mijn handen erin om het kruimelige mengsel tot een echte deegbal te maken. Daarna moesten de chocolade stukjes erin.

2014-01-08 15.59.06

2014-01-08 16.11.44

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de verpakking staat “We measured it all out for you and have even put in a few extra chocolate chips to nibble before you start”(dit merk is voor mij gemaakt!). Gehoorzaam als ik ben snoepte ik een paar chocochippies en mengde de rest door het deeg. Vervolgens moest je platte balletjes maken zo groot als een walnoot. Omdat die koeken wel erg groot werden  heb ik de balletjes wat kleiner gemaakt. Het formaat koek was toen precies goed!

Nog een tip: ga de koekjes vooral niet proeven. Zet ze neer voor de sier, kijk ernaar of geef ze weg… want als je eenmaal begint 😉

2014-01-08 16.57.03

 

banner 468x60

 

 

Previous post

Winter-geboortekaartjes

Next post

Zwangere vrouwen zeer positief over verloskundige

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.