Reviews

Review: Peppa’s speelhuis

Peppa is een een echte beroemdheid. Ze heeft een eigen internetpagina én magazine, zo ontdekte ik toen ik op onderzoek ging voor deze review. Naast Papa Pig en Mama Pig heeft ze ook een broertje George. Wij mochten voor Arnhemse Moeders het speelhuisje van dit gezin reviewen. Mijn zoon (4 jaar) en dochter (2 jaar) droegen enthousiast hun steentje bij.

Peppa is een varkentje met een waar imperium. Zo heeft Peppa naast twee woningen bijvoorbeeld ook een raket, verschillende auto’s, een eigen school en speeltuinen. Speelgoed van Peppa is in diverse Nederlandse (web)winkels te koop.

Peppa Pig Speelhuis
20141128_165106Voor Arnhemse Moeders reviewen wij het Peppa Pig Speelhuis. Daarover is op internet het volgende te vinden: “Peppa Pig woont in een prachtig huis waar ze het prima naar haar zin heeft. Het speelhuis heeft 4 kamers, met op de benedenverdieping een keuken, een woonkamer waar ze ’s avonds lekker onderuit gezakt in de bank tv kijkt. Via de trap gaat ze naar boven waar een mooie badkamer met bad te vinden is. In de fraaie slaapkamer staat een stapelbed, dus er kan ook gezellig een vriendje of vriendinnetje blijven slapen.”

Het klinkt reuzeknus. Thuis hebben wij een oud houten poppenhuis waar de kinderen graag mee spelen, maar een crime is om te verplaatsen. Ik hoop dat dit huisje hetzelfde plezier gaat geven aan de kinderen en daarnaast ook handzaam genoeg is om mee te nemen naar bijvoorbeeld opa en oma.

Inhoud van de verpakking

De doos is vrolijk versierd. Mijn zoontje van vier kon niet wachten om erin te kijken. Naast het speelhuis zie je Peppa op de fiets met kleurrijke fietshelm en achterop staan mogelijke uitbreidingen van de set. Het spreekt me wel aan al die kleurtjes met gedeeld enthousiasme openen we de doos. Dit vinden we:
Peppa Pig speelhuis. Het speelhuis heeft 4 kamers. Twee ervan zijn op de begane grond (keuken, woonkamer), twee op de eerste verdieping (badkamer, slaapkamer). Er is een losse trap naast het huis.

Losse meubels: stapelbed met trapje, bank en fauteuil, televisie, een tafel en vier stoelen en één Peppa.
Dat vind ik toch een beetje jammer. Binnen een mum van tijd is er ruzie en ren ik naar boven voor extra poppetjes om mee te spelen. Zo woont Peppa Pig opeens bij Hema-ouders en heeft ze een zusje.

Speelplezier

Ik wist dat mijn zoontje graag met een poppenhuis speelt en dat doet hij ook nu. Het duurt even voordat hij doorheeft hoe hij kan voorkomen dat het smalle huis steeds naar achteren valt. Vooral het bed is leuk. Peppa ligt zoet te slapen onder zakdoekjes en loopt de trap tig keer op en af. De trap komt wel steeds los van het bed.

De eettafelstoelen zijn te klein voor onhandige kinderhandjes. Overigens past Peppa er precies op, zo heeft mama nog even getest.

De verdiepingen zijn te smal. Hij haalt ze een paar keer los en doet ze weer in het huis, maar het spelen vindt gewoon plaats op tafel. Op de muren van de kamers zijn met reliëf bijvoorbeeld een toilet en een keuken afgebeeld, maar dit nodigt mijn zoontje niet uit om daar gebruik van te maken. Het huis heeft op zichzelf dus geen andere meerwaarde dan als koffertje voor de spullen. Dat deert mijn zoontje overigens niet. Na een kleine 10 minuten liep hij zingend met het koffertje door de kamer te dansen, de speelkamer-attributen als stille getuigen achtergelaten op de tafel.
Als ik aan mijn zoontje vraag wat hij het leukste vindt geeft hij aan dat dat het poppetje Peppa is.

Wat vindt mama
Het speelhuisje zit grappig in elkaar. Wat me aanspreekt zijn de felle kleuren die gebruikt worden. Het geheel weegt niets. De los bijgevoegde onderdelen zijn ook erg licht. De kranen op het bad en de rugleuningen van de eetkamerstoelen zijn makkelijk buigbaar, die houden het hier nooit lang vol ben ik bang. Het speelhuis kost in de meeste winkels (let op, er is ook een Deluxe versie) net onder de €30.
Wat mij opvalt is dat mijn dochter niet veel aan het speelhuis vindt. Zij speelt wel enthousiast mee met ons eigen poppenhuis. Ik denk dat zij de context van de meubels en de kamers nog meer nodig heeft dan mijn zoontje. Mijn dochter is twee jaar oud, de aangegeven leeftijd voor het Speelhuis is vanaf drie jaar.


Oordeel

Positief:
+ Vrolijke en aansprekende kleuren
+ Mogelijkheid tot uitbreiding
+ Licht en makkelijk mee te nemen

Negatief:
– Huisje heeft als huisje weinig meerwaarde doordat het te smal is
– Vooral de eetkamerstoelen zijn te klein
– Eigenlijk kun je zonder uitbreidingen (extra poppetjes) niet echt leuk spelen
– Proppen om alles in het koffertje te krijgen

20141128_16322320141128_162738 20141128_162624

Deze blog bevat producten die opgestuurd zijn door een bedrijf.

Previous post

Serious Mom-workout

Next post

What's new @ Arnhemsemoeders.nl

The Author

5ter

5ter

Esther, moeder van kleuterzoon Siem (2011) en peuterdochter Fem (2014). Druk bezig met mijn weg vinden in het moederschap, peuterdragen, buitenhuis werken en ook nog tijd vinden om lekker en gezond met elkaar te eten. Ik heb daarnaast een webshop: It's a Wrap. Al deze elementen geven regelmatig inspiratie tot het schrijven van mijn weblogs.

Je kunt eerdere blogs en recepten ook teruglezen op: http://tussenmarsenaarde.wordpress.com/