Reviews

Review: verstoppertje spelen met Peppa

Verstoppertje 2Samen met mijn zoontje E. mocht ik het Verstoppertje spel van Peppa testen. Het verstoppertje spel bestaat uit het varkentje Peppa en locatiekaartjes. In de spelregels staan verschillende spelniveaus per leeftijdcategorie beschreven. Voor wat oudere kindjes speel je met locatiekaartjes. Zoonlief is nu 1,5 jaar dus wij spelen het spel zonder de locatiekaartjes.

Eerst hebben we ons zoontje even laten spelen met Peppa terwijl hij om de 10 seconden een zinnetje zegt. Vervolgens gingen we Peppa verstoppen. Zoonlief vond het niet leuk dat hij ‘ineens’ even niet mocht spieken. Maar toen mijn vriend Peppa had verstopt en wij samen gingen ‘zoeken’ begon hij er plezier in te krijgen.

Elke 10 seconden geeft Peppa een seintje. We zijn allemaal stil zodat we goed kunnen luisteren waar het geluid vandaan komt. Voor E. is het nu nog lastig om goed te horen vanuit welke richting het geluid komt maar met wat subtiele hints komt hij wel in de buurt. We juichen allemaal wanneer E. Peppa ‘zelf’ heeft gevonden. Zoonlief is dan ook zichtbaar erg trots op zichzelf.

Wat ik leuk vind aan dit spel is dat het een activiteit is die je samen kunt ondernemen: samen zoeken naar Peppa. Verder duurt het ook niet te lang. Na 2 of 3 keer verstoppen heeft zoonlief er niet meer zo’n zin in. Waardoor we het verspreid over de dag wel enkele keren kunnen spelen.

Pluspunten:

  • Samen een activiteit ondernemen
  • Spel duurt niet te lang
  • Je kindje belonen wanneer hij Peppa zelf heeft gevonden

Minpunten:

  • Het is nog wel lastig om Peppa te kunnen verstoppen. E. snapt nog niet dat je even niet mag kijken en wordt daar dan ook een beetje boos om.

Om je een indruk te geven van welke zinnetjes Peppa roept tijdens het spelen heb ik dit filmpje gemaakt:

Deze blog bevat producten die opgestuurd zijn door een bedrijf.

Previous post

gedachten van een dreumes die niet wil slapen

Next post

Help andere Arnhemse gezinnen ook aan leuke feestdagen

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.