Reviews

Review: tekenen Crayola potloden en stiften

Speciaal voor de kleinste kids (12 tot 36 maanden) heeft Crayola het Mini Kids assortiment ontwikkeld. Met daarin krijgtjes in een driehoekige vorm, viltstiften met een bolle punt die je niet in kunt drukken en extra stevige kleurpotloden. Zoontje Elia (26 maanden) mocht samen met mama de kleurpotloden en viltstiften testen.

Het eerste wat mij opvalt is dat de stiften mooie heldere kleuren hebben. De stiften zijn wat dikker dan normale stiften. Het kleuren en tekenen gaat erg gemakkelijk. De bolle punt is voor Elia even wennen omdat je de stiften iets anders vast moet houden. Het trekken van lijnen gaat heel smooth. Aan Elia te zien went hij snel aan de andere manier van vasthouden. Nadat Elia klaar was heb ik de stiften even gebruikt: de stiften drukken inderdaad niet in.

Op de potloden staan vrolijke dierentekeningen. De potloden in en uit het doosje halen is even oefenen. Na een paar keer proberen gaat het al beter en gemakkelijker. Bij de lichte kleuren, zoals geel, moet je wat harder duwen om een duidelijke lijn te trekken. Ook de potloden zijn dikker waardoor Elia goed grip heeft. Ook het slijpen gaat makkelijk, mede omdat ze gemaakt zijn van zachte houtvezels.

Wat ik fijn vindt is dat het merk Crayola aandacht besteed aan de praktische kant van kleuren: de kleurpotloden zijn veilig, afwasbaar en hebben een lange levensduur. Vooral dat afwasbare was erg handig toen Elia zichzelf een paarse gezichtstattoo had gegeven. Washandje eroverheen en het ging er al af. Ook de mouwtjes van Elia zijn soms meegenomen als kleurplaat: na één wasbeurt was hier niets meer van te zien.

Naast kleuren vond Elia de stiftdoppen en de dozen ook erg interessant!

IMG_1278

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1277 (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1164

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1156

 

 

 

 

 

 

 

 

Een close-up van de kleuren:IMG_1283 (1)

 

 

Crayola stiften

 

 

Over Crayola
Crayola biedt een kleurrijke variatie aan innovatieve producten voor alle leeftijden, zoals kleurpotloden, viltstiften, waskrijtjes en verf waarmee kinderen hun talenten kunnen laten zien. De producten zijn veilig, afwasbaar en hebben een lange levensduur, waardoor kinderen zorgeloos alles kunnen maken waar en wanneer ze willen! Crayola’s groene initiatief zorgt ervoor dat de kinderen van vandaag later in een gezonde omgeving leven door het gebruik van hernieuwbare energie, het verminderen van afval en het beschermen van het regenwoud.

Producten:

  • Mini Kids Viltstiften met bolle punt (Leeftijd: 1+, adviesprijs: vanaf € 6,99)
  • Mini Kids Potloden (Leeftijd: 1+, adviesprijs: vanaf € 6,99)

Deze blogpost bevat producten die opgestuurd zijn door een bedrijf.

Previous post

Claudia Leenaars

Next post

Esther

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.