Reviews

Review: Joy4Kidz

joy4kizVlak voor kerst werd ik door Joy4Kidz benaderd om een boekenpakket te reviewen. Zoonlief E. is dol op boekjes lezen dus tegen dit verzoek kon ik geen ‘nee’ zeggen!

Joy4Kidz is een kinderboekenclub voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Zij stellen pakketten samen voor kinderen in verschillende leeftijden. Je kunt ervoor kiezen om een pakket maandelijks of eens per drie, zes of twaalf maanden thuisgestuurd te krijgen.De website belooft:

Wij richten ons op de ontwikkeling van kinderen in de leeftijden 0 t/m 12 jaar en stemmen onze kinderboeken af op het leer- en leesniveau van het basisonderwijs. Van voorleesboekjes & prentenboeken tot educatieve lees- & jeugdboeken, Joy4Kidz zorgt voor het maandelijkse leesplezier! Bij ons bent u namelijk iedere maand verzekerd van de leukste kinderboeken en jeugdboeken van Nederland, welke aansluiten op de leeftijden en interesses uw kind(eren). U kunt onze kinderboekenpakketten nu al ontvangen voor slechts €12,95. 

De boekjes
Vlak voor oud en nieuw kreeg ik het pakketje van Joy4Kidz binnen. In het pakketje zaten 4 boekjes: vier blije Teletubbies, Ernie’s vrolijke picknick, Boeh ik ben een koe en Dusty en zijn vrienden. Wat ik leuk vond is dat er variatie zit tussen de boekjes. Zowel in het type bladzijde (harde bladzijdes en ‘gewone’ bladzijdes) maar ook in de manier waarop de verhaaltjes worden verteld.

IMG_0166

In het ene boekje zijn meer fellere kleuren te zien en in het andere boekje wat meer pastel kleuren. Ook de (lengte van) verhaaltjes verschillen per boekje. Thuis wil E. alleen maar boekjes met harde bladzijdes lezen dus ik verwachtte dat hij uit het pakket ook alleen de twee boekjes met deze bladzijdes zou willen lezen.

Je raadt het al. De twee boekjes met ‘gewone’ bladzijden zijn favoriet. Vooral het Teletubbies boekje wordt minstens twee keer per dag uit de kast getrokken. Boekje ‘Boeh ik ben een koe’ valt ook in de smaak. Alleen bevat het boek een piep-koe waar je best hard op moet drukken. Dit lukt E. zelf nog niet, wat hem nogal frustreert. Maar dat zorgt er niet voor dat het een leuk boekje is om te lezen. Dusty en zijn vrienden vindt E. niet zo leuk. De plaatjes spreken hem niet aan en er wordt niet echt een verhaal in verteld.

Ik vind dat het boekenpakket goed is afgestemd op de leeftijd en het geslacht van E. Daarnaast vind ik de variatie in type, kleur en verhalen een groot pluspunt. Het biedt de ruimte om te kijken welke type boekjes je kindje leuk vindt.

 

Previous post

Wandelwagensoos vroeger-nu-straks

Next post

De andere vrouw

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.