Reviews

Review: Slow Sports in Velp

Slow Sports VelpAfgelopen vrijdag mocht ik een les Slow Sports volgen. Slow Sports is een buitensport in het Beekhuizense Bos bij Velp. Gericht op wie méér wil dan alleen wandelen, maar (nog) niet fit genoeg is voor bijvoorbeeld hardlopen of bootcamp. Ideaal om na je zwangerschap en bevalling het sporten weer rustig en verantwoord op te pakken.

De les
We verzamelen aan een bosrand in Velp. Tijdens de warming-up vertelt Désirèe hoe ze op het idee voor Slow Sports is gekomen: toen ze tijdens hardlopen in het bos, vanwege gladheid, even gas terug moest doen stond ze even stil bij de mooie natuur en genoot. Dát gevoel wilde ze delen.

Tussen het wandelen door doen we oefeningen. Desirée geeft steeds opties tussen een zware en lichte variant. Ook tijdens het wandelen geeft ze aan dat de dames die ‘wat meer willen’ bepaalde stukken kunnen joggen zodat de hele groep elkaar weer treft voor de volgende oefening. Fijne hieraan is dat je zelf kunt kiezen wat je wilt en dat je je niet bezwaard voelt als je kiest voor de lichtere optie.

Buiten bewegen
Tijdens de training sprak ik verschillende dames en vroeg ze waarom ze Slow Sports zo leuk vinden. De één gaf aan rustig te willen beginnen met bewegen. De ander vindt sporten niet zo leuk maar wil wel blijven bewegen, waarvoor dit een perfecte oplossing is. Alle dames genoten wel van het buiten bewegen.

De samenstelling van de groep is divers: qua leeftijd en qua motivatie om mee te doen. Ik voelde me ook heel welkom, erg fijn.

Slow Sports Velp

 

 

 

 

 

Voor na de bevalling
Het sociale aspect vind ik erg leuk. Er wordt veel gepraat, behalve wanneer de oefeningen zwaarder worden, dan is het even stil. Door de route zie ik mooie plekjes van het bos en hoor ik veel vogels fluiten, prachtig!

Slow Sports is perfect voor iedereen die op een laagdrempelige manier weer willen starten met bewegen. Ik zou dit zelf na de bevalling een fijne activiteit hebben gevonden om het sporten en conditie in mijn tempo weer op te bouwen.

Lees meer over Slow Sports in Velp

Previous post

Maart roert zijn staart

Next post

Review: NiNi Babysleeper

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.