BlogReviews

Dopper review

Voor de mensen die mij kennen is het geen geheim dat ik een voorstander ben van het ‘minder afval produceren’ principe. Ik moet toegeven: ik doe nog niet voluit mee, maar doe hard mijn best! De afgelopen weken heb ik een Dopper mogen testen. Bij het horen van het concept was ik meteen enthousiast. Ten eerste: met een Dopper hoef je geen plastic waterflesjes meer te kopen. Er zijn nog meer voordelen.

Over De Dopper

In Nederland alleen al worden per dag meer dan 500.000 plastic (water)flesjes weggegooid. Ze belanden op de vuilnisbelt, maar ook op straat of in de zee waar ze een plastic soep vormen. Zoek maar eens op ‘plastic soep’ via Google, ik schrok in ieder geval van de afbeeldingen. In deze soep drijft 100 miljard kilo plastic. In de vijf grote oceaangebieden waar dit afval zich concentreert zit 36 keer meer plastic dan plankton. Al dat plastic lost zich op in kleine stukjes, totdat het gegeten wordt door een vis die denkt dat het eten is. Die vis die het plastic heeft gegeven komt weer op ons bord terecht!

Dopper roept plastic zwerfafval een halt toe. Dit doen zij niet alleen door de Dopper fles te produceren maar ook door meer waterpunten in Nederland aan te leggen. Heb je grote waterbehoefte onderweg? Met de Dopper-app vind je alle gratis tappunten bij jou in de buurt, waar ook ter wereld. Blijf vragen naar kraanwater. Dan komen er steeds meer tappunten bij. De Dopper is klimaatneutraal geproduceerd, zonder BPA. Verder steunt Dopper waterprojecten in Nepal.

Dopper Review

De dopper heb ik nu enkele weken getest, vooral op mijn werk en tijdens het sporten.  Op kantoor dronk ik gewoon water uit een glas.  De glazen dronk ik met gemak leeg, maar om voldoende water te drinken moet je vaker lopen. Je raadt het al: met een glas kwam ik niet bij 2 liter water op een dag. Een gevulde Dopper op mijn bureau werkte beter om meer te drinken. Als je eenmaal begint dan drink je ‘m leeg en je hoeft niet zo vaak te lopen.

Dopper ReviewOok tijdens het sporten vond ik de Dopper handig. De fles is smal dus vasthouden tijdens een stukje hardlopen kan in principe ook. Eerder gebruikte ik een soort bidon, die had niet zo’n fijne vorm om lang vast te houden.

Ook wanneer ik met mijn zoontje op stap ga neem ik een gevulde Dopper mee in plaats van pakjes drinken. Een gevulde Dopper is natuurlijk iets zwaarder dan een wegwerpflesje. Des te meer word je gemotiveerd om ‘m leeg te drinken 🙂

 

 

Dopper bijvullen

Met de Dopper app vind je gratis watertappunten over de hele wereld. Van waterfonteintjes in Barcelona tot restaurants in San Francisco, van winkels tot kantoren en privéadressen om de hoek waar je gratis mag bijtappen. Download de Dopper app nu, vind vers water in de buurt en voeg zelf nieuwe tappunten toe.

In Arnhem zijn de volgende Dopper tappunten:

Dopper tappunten Arnhem

Dopper schoonmaken

Dopper review - Dopper schoonmakenDe Dopper kun je in drie delen uit elkaar halen en daardoor alle delen makkelijk schoon maken. Eerder gebruikte ik een soort bidon met een smalle opening (op de foto: de roze links). Zoals je op de foto ziet kon ik die nooit volledig schoon krijgen met een afwasborstel. Door de smalle opening kun je de bidon niet goed schoonmaken met een afwasborstel of sponsje. Laten weken werkt vaak ook niet. De Dopper was binnen een halve minuut helemaal schoon! Mocht je een vaatwasser hebben: daar kan de Dopper gewoon in!

 

Leuke tip: De Dopper is nu in de sale bij MooreGreen.nl!

Meer lezen over dit onderwerp?

 

Vond je deze review interessant? Sluit je dan aan bij meer dan 850 moeders uit Arnhem!

Previous post

Ontzwangeren

Next post

Speelgoedtips voor kinderen tot twee jaar

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.