BlogReviews

Zoektocht naar yogales die past

Gastblogger Annemarijn (37 weken zwanger) was op zoek naar een geschikte plek om zwangerschapsyoga te volgen. Ze kwam uit bij Rocket Yoga: ‘Ik wilde mezelf een nieuwe proefles ademhalen en theeleuten besparen’. Speciaal voor Arnhemse moeders doet ze haar verhaal.

In mijn zoektocht naar een – voor mij geschikte – yogales om te volgen gedurende mijn zwangerschap, kwam ik bij Rocket Yoga terecht. Ik was rond de 20 weken zwanger toen mijn reguliere fitnessabonnement niet meer voldeed. Lessen die in het teken stonden van gewichten, lunges en burpees waren aan mij niet meer besteed!

Ik wilde het wat rustiger aan doen en deed al jaren aan bodybalance, wat yoga als basis heeft. De eerste yogaschool waar ik een proefles deed, was voor mij veel te zweverig en niet actief genoeg. Het bleef in mijn ogen te veel hangen bij de ademhaling en het gezellig theeleuten na de les.

Weken lag mijn zoektocht stil. Ik had even geen zin om aan sporten te denken. Een groeiende baby in je buik kost ten slotte de nodige energie. Maar al snel kwam ik weer tot mezelf en realiseerde ik me dat je van sporten juist energie krijgt dus stond ik weer open voor het zoeken van een geschikte zwangerschapsyogales. Tijdens de Informatiedag Bevallen@Arnhem van Rijnstate, kwam ik op de informatiemarkt Adrienne Oudenampsen van Rocket Yoga tegen. We raakten aan de praat en ik vroeg haar naar de mate van actie tijdens de lessen zwangerschapsyoga. Ik wilde mezelf een nieuwe proefles ademhalen en theeleuten besparen. Adrienne gaf aan dat haar lessen juist actief zijn en helemaal gericht zijn op het sterker maken van het lichaam om het klaar te maken voor de bevalling. Dat wekte mijn interesse en dat moest ik beleven!

Eind november 2016 nam ik een proefles bij Rocket Yoga om een beeld te krijgen van de zwangerschapsyoga die zij geven. Adrienne is een heel professionele yoga-instructrice en momenteel zwanger van haar 2e kind waardoor ze de lessen op dezelfde manier beleefd als de vrouwen die haar lessen volgen. Dit is een hele leuke bijkomstigheid! De lessen zijn zoals beloofd actief en helemaal niet saai. Wat hieraan bijdraagt is de humor en energie waarmee Adrienne de lessen geeft. De groep bestaat uit zo’n 4 tot 5 vrouwen. Hierdoor zijn de lessen heel intiem en rustig. De lessen staan in het teken van de bekkenbodem, het bekken en de heupen om het lichaam sterker en soepeler te maken én er is aandacht voor ontspanning. De oefeningen bestaan uit zachte, vloeiende bewegingen die zorgen voor een balans tussen soepelheid en stabiliteit.

Sinds de proefles heb ik helaas maar 4 vervolglessen kunnen nemen. Ik had graag de tijd en gelegenheid gehad om meer lessen te volgen want de lessen helpen me om te ontspannen en lenig te blijven. Ook bij Rocket Yoga is er na de les tijd voor thee. Gelukkig volgt het theeleuten ná een actieve yogales! Theeleuten met andere zwangere vrouwen blijkt heel erg leuk. Er is voldoende tijd om ervaringen uit te wisselen wat erg prettig is.
Mocht je op zoek zijn naar een intieme, persoonlijke en actieve zwangerschapsyogales, ga dan vooral even kijken bij Rocket Yoga.


Hoe heb jij jouw zwangerschapscursus ervaren?

Deel het met ons door deze korte enquete in te vullen zodat we nóg meer moeders nóg beter kunnen helpen!


 

Vond je dit bericht interessant? Sluit je dan ook aan bij meer dan 1.000 moeders uit Arnhem:

Previous post

Muziektherapie positieve werking op prematuur

Next post

Ballorig onder toezicht: voldoet opnieuw niet aan veiligheidseisen

The Author

Gastblogger

Gastblogger