BlogReviews

Review: Buggy Bootcamp

Tijdens mijn zwangerschap was mijn craving de suikerzoete caramel frappucino van de MacDonalds. Ik wist altijd wel dat het frappucinofeestje na de bevalling écht afgelopen moest zijn. In de kraamweken heb ik nog een paar keer gezondigd (want ja, hormonen). Nu is het échter tijd om de realiteit onder ogen te zien en weer fit te worden. 

Ik vind buitensporten heel fijn en heb vorig jaar heb ik personal training gehad, maar dit keer wilde ik in een andere vorm sporten in de buitenlucht. Toevalligerwijs vertelde een moeder die ik had leren kennen via Centering Pregnancy  over Buggy Bootcamp. Het principe van de Buggy Bootcamp waarin je buiten overdag met baby aan het sporten bent spreekt me aan omdat ik dan geen oppas hoef te regelen.

Tijdens de work-out ligt de nadruk op de bekkenbodem, billen, benen en core. Een goede focus wanneer je pas bent bevallen. Tijdens de spierversterkende oefeningen is er tijd om de baby’s uit de buggy te halen. Hoe leuk! Een oproepje in de groepsapp van mijn Centering Pregnancy groep, die nog steeds heel levendig is, zorgde ervoor dat we met 5 moeders een proefles volgden.

We verzamelden in Schuytgraaf, waar we ook Patricia van Groepsles Schuytgraaf troffen. Ook zij had een buggy bij zich omdat ze zelf ook moeder is van een zoon van 2. Samen wandelden we naar een park waar we ‘om de hoek’ mochten beginnen met lunches tot aan ‘het tweede bankje’. Toen ik de hoek om liep en zag hoe ver het tweede bankje was wist ik meteen dat ik de volgende dag spierpijn zou krijgen.

Af en toe begon er een baby te mopperen. Andere, goed voorbereide moeders, hadden wél een draagdoek mee. Ook met draagdoek kun je gewoon meedoen. De oefeningen worden dan gewoon aangepast. Na – gevoelsmatig – 3 kilometer lunches volgde een parcours. De wandelwagens werden geparkeerd en de moeders werden eropuit gestuurd om de oefeningen te doen en te joggen. Tijdens dit parcours begonnen alle baby’s te huilen. Ik was halverwege toen ik besloot om terug te joggen en de oefeningen bij de wandelwagen, met J. in mijn armen, af te maken. Het fijne was dat dat gewoon kan. Ook het zoontje van Patricia deed leuk mee. Hij moedigde ons aan en ‘hielp’ bij het troosten van de baby’s.

Wat ik heel fijn vind is dat je baby gewoon mee kan, zonder dat dit afbreuk doet aan je workout. En eerlijk is eerlijk: Patricia weet je wel uit te dagen zodat je nét nog wat meer uit jezelf kunt halen. De fikse spierpijn herinnerde me nog een paar dagen aan de Buggy Bootcamp. Ik ben in ieder geval heel enthousiast en vind dit een ideale om weer fit te worden, zonder dat ik oppas hoef te regelen of quality time met mijn werkende man hoef op te geven.

Meer informatie over de Buggy Bootcamp vind je op de website van Groepsles Schuytgraaf.

Previous post

Opa of oma voor je kinderen gezocht?

Next post

Het wasbare luiers-avontuur

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.