BlogReviews

Review: Thuisafgehaald bij Anne-Will

Een tijdje geleden werd ik benaderd door Anne-Will, een thuiskok uit de Arnhemse wijk Malburgen. Ze vroeg me of ik kennis wilde maken met haar kookkunsten en het concept ‘thuis afhalen’. Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen; als werkende moeder is een avondje niet hoeven koken een klein cadeautje. Elke thuiskok die aangesloten is bij Thuisafgehaald heeft een persoonlijke pagina op de website. Hierop kun je zien wat je allemaal kunt bestellen. Zo vindt Anne-Will het vooral leuk om Turks, Marokkaans en Surinaams te koken en kunnen we zien dat ze al 283 maaltijden en 131 bedankjes op haar naam heeft staan.

We kozen voor de Kofta in tomatensaus met rijst, Griekse salade en gevulde filodeeghapjes. Wat ik fijn vond is dat ik een dag van tevoren kon aangeven waar ik zin in had. Bij de meeste foodconcepten zoals Hello Fresh moet je verder vooruit plannen. Besluit je om dan een paar dagen buiten de deur te eten, dan schuiven de recepten weer op.

Het afhalen zelf kon tussen 17.45 en 18.00 bij Anne-Will thuis. Op het moment dat ze onze eigen bakjes en potten met de Kofta, rijst salade en hapjes vulde, belde er net nog iemand aan.  Een ‘vaste klant’ gaf de man zelf al snel aan. Hij was zeer tevreden over de gerechten van Anne-Will en kwam daarom ook graag terug. Naast het aanbod dat op Thuisafgehaald.nl staat kookt Anne-Will ook op verzoek. Ze begint een beetje te stralen als ze hierover vertelt, het is te zien dat ze koken erg leuk vindt. Dat maakt dit concept ook leuk: je ziet écht waar het eten vandaan komt. Buiten maaltijden verzorgt Anne-Will ook baby showers, buffetten, hapjes en taart.

Toen we thuiskwamen was het eten nog warm dus konden we direct eten. De Kofta was erg lekker. We hebben met drie volwassenen en één kleuter van de Kofta voor vier personen gegeten. Qua portie was het meer dan genoeg. Wat ik leuk vind aan dit concept is het persoonlijke, lokale en kleinschalige. Daarnaast is het betaalbaar en kun je nu afhalen en kiezen voor gezonde opties. Tref je dan ook nog eens een thuiskok die kookt hoe jij het lekker vindt, dan heb je het helemaal getroffen :-).

Anne-Will heeft een eigen pagina op Thuisafgehaald.nl onder de naam Levenuitliefde-kookt.

Hebben jullie ervaring met Thuisafgehaald.nl? Ik hoor ze graag!

Previous post

30% van Arnhemse horecaondernemers: liever geen borstvoeding

Next post

Nieuwe wet: maximaal zes weken babyverlof voor vaders

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.