BlogReviews

Review: zwanger op de foto; blij dat ik het tóch heb gedaan!

Professionele kiekjes van jou en je kind, waarbij laatstgenoemde zó zichtbaar is maar ook toch weer niet. Ik zie vaak de mooiste foto’s voorbij komen, maar twijfelde er lang over om tijdens mijn tweede zwangerschap zelf een zwangerschapsshoot te doen. Tussen de aanschaf van alle babyproducten door vond ik het namelijk best wel duur. Toen ik door het fotoalbum van mijn eerste zwangerschap bladerde ging ik echter overstag. Zelf maakte ik destijds te weinig foto’s om de zwangerschap écht op beeld tot leven te laten komen en de foto’s die ik maakte, waren natuurlijk niet van het niveau van een professional. Daarnaast besefte ik dat je nooit weet of je ooit nog opnieuw zwanger mag worden. Het was misschien wel nu of nooit.

Alsof mijn gebeden verhoord werden werd ik niet veel later benaderd door Naomi Vonk, een jonge Arnhemse moeder van twee kinderen. Naomi is onder andere zwangerschapsfotografe, maar zet ook huwelijken, geboorten en andere mijlpalen op de gevoelige plaat. Naast dat ze mij een hele fijne en ontwapende vrouw leek, sprak haar stijl van fotograferen mij heel erg aan: zo veel mogelijk puur natuur en zo weinig mogelijk bewerking van de foto’s.

We hadden geluk: de ochtend waarop we samen twee prachtige locaties op de Posbank bezochten was misschien wat warm, maar vooral zonovergoten. Dat is de foto’s zeker ten goede gekomen. We begonnen op een veld met wat meer heide, om vervolgens de grote zandvlakte van het Rozendaalse Veld aan te doen. Beide uitzichten waren fenomenaal. Ik had zelf twee outfits meegenomen terwijl Naomi nog twee zwangerschapsjurken bij zich had. Het bleek een garantie voor een mooie variëteit in de shoot-foto’s.

Wat ik heel fijn vond was dat ze echt de leiding nam en goede instructies gaf. Ik ga al niet dagelijks op de foto, en al helemaal niet in deze setting. Soms waren het écht details, zoals nét een andere kant op kijken of een paar centimeters bijdraaien. Ik heb mijn man regelmatig uitgekafferd omdat hij de leiding niet nam toen ik hem vroeg mij op de foto te zetten, maar besef me dat het juiste plaatje zien écht een vak apart is. Daarom bij dezen ook mijn nederige excuses.Als ik naar het resultaat kijk ben ervan overtuigd dat deze details het verschil hebben gemaakt.

Verder heeft Naomi inderdaad een hele ontwapenende persoonlijkheid waardoor ik me direct op mijn gemak voelde. Je laat je toch van een kwetsbare kant zien tijdens zo’n shoot. Dan is het belangrijk dat je je op je gemak voelt bij een fotograaf zodat zij je écht op je mooist kan vastleggen. Ik wil haar dan ook vanaf deze plek van harte bedanken.

Conclusie: Naomi Vonk is een echte aanrader voor een ieder die een zwangerschapsshoot uit wil laten voeren!

Meer werk van Naomi Vonk kun je vinden op haar website www.naomivonk.nl.

Previous post

Moederraad Arnhem: we hebben jou hard nodig!

Next post

De laatste zwangerschapsmaand

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.