Zwangerschapscursus Zelfverzekerd Zwanger

Heb je ook al zo’n zin in je bevalling? Als je maar een beetje twijfelt, is de zwangerschapscursus Zelfverzekerd Zwanger iets voor jou. Zelfverzekerd Zwanger is een cursus waarin goede informatievoorziening wordt gecombineerd met het vergroten van vertrouwen in je lijf. Geen kant en klaar praatje, maar praktisch en interactief met ruimte voor jouw eigen wensen. Om persoonlijke aandacht en betrokkenheid te garanderen zijn er slechts beperkt aantal plekjes beschikbaar.

Pas op: na het volgen van deze zwangerschapscursus kan het zo maar zijn dat je zin krijgt in je bevalling!

Veel elementen in de zorg rondom zwangerschap en bevallen lijken vanzelfsprekend. Wanneer je 20 weken zwanger bent krijg je een echo en tijdens de bevalling wordt je op de hoogte gehouden van de hoeveelheid ontsluiting die je hebt. Maar wist je daarin zelf kan kiezen wat je fijn vindt? Zo kun je er voor kiezen om geen 20 weken echo te laten maken. En bevallen kan ook prima zonder dat er maar één inwendig onderzoek heeft plaatsgevonden. Heb je al eens stilgestaan bij de vraag hoe jij de zorg rondom je zwangerschap en bevalling het liefst voor je ziet?

Je bevalling; wat valt er te kiezen?
Je hebt veel meer te kiezen dan je denkt en sommige aspecten zijn een stuk minder vanzelfsprekend dan ze lijken. Om passende keuzes te maken is het belangrijk dat je goed geïnformeerd wordt: zowel over de inhoud als over het feit dat je überhaupt een keuze hebt. Er is geen goed of fout als het gaat om keuzes maken, maar het is daarbij wel essentieel dat je weet wat alle opties zijn en wat een keuze precies inhoudt.

Alle waardevolle informatie in één cursus
De zwangerschapscursus Zelfverzekerd Zwanger voorziet jou van die waardevolle informatie. Na het volgen van de cursus beschik je over alle informatie die je nodig hebt om goede keuzes te maken. Denk hierbij aan achtergrondinformatie over protocollen, maar ook over de normale werking van je lichaam tijdens de zwangerschap en de bevalling. Je bent op de hoogte van de keuzemogelijkheden, je leert hoe je makkelijker kunt voelen welke keuze er bij jou past en we bespreken hoe je bij jezelf kunt blijven als je een bepaalde keuze wil maken. Naast dit alles is er tijd en aandacht voor jou en jouw beleving van de zwangerschap. Dit alles zorgt ervoor dat je liefdevol wordt klaargestoomd om je bevalling in te gaan vol vertrouwen.

Bij Zelfverzekerd Zwanger staan de volgende pijlers centraal:

 • Informeren: Hoe zit de geboortezorg in elkaar
 • Regie: Wat valt er te kiezen in de geboortezorg en hoe pas je jouw keuze concreet toe
 • Vertrouwen: Hoe blijf je bij jezelf en vergroot je het vertrouwen in je lijf
Over Carlijn Siteur
De zwangerschapscursus wordt gegeven door vrouwencoach en voormalig verloskundige Carlijn Siteur. Als verloskundige heeft Carlijn meer dan 300 ouders begeleid en kinderen geboren zien worden. Vanuit haar achtergrond kent ze de geboortezorg door en door. Door haar expertise te combineren met haar focus op het vergroten van vertrouwen in je lijf, is zij dé persoon die je vol vertrouwen kan helpen bevallen.

Wat behandelen we tijdens de cursus:

 • Hoe zit de geboortezorg in elkaar / bespreken van protocollen
 • Wat valt er te kiezen?
 • Autonomie/regie: ontdekken wat je zelf graag wil + hoe kun je beslissingen toepassen en grenzen aangeven
 • Aandacht voor jezelf en je zwangerschap
 • Rol van de omgeving bij het maken van keuzes
 • Tools en technieken om tijdens de bevalling mee te bewegen met wat er gebeurt
 • Afhankelijk van de wens van de groep: partnerbijeenkomst

Praktische informatie:

 • Aantal bijeenkomsten: 6
 • Startdatum: 20 feb t/m 10 april van 10.00 tot 13.15. Geen bijeenkomst op 13-3 en 27-3. Partnersessie op 20-3.
 • Locatie: Under the tree, Klaverlaan 1A, 6841 CG Arnhem
 • Kosten: €265,- Inclusief (les)materiaal, koffie, thee en wat lekkers. (De cursus voldoet aan de voorwaarden voor het vergoeden van een zwangerschapscursus door de zorgverzekeraar.)
 • Maximaal aantal deelnemers: 6

Beperkt aantal plekken
Voor de cursus Zelfverzekerd Zwanger is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang met inschrijven!

Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar info@carlijnsiteur.nl.

Blogs over Zelfverzekerd Zwanger

Je bevalling: wat valt er eigenlijk te kiezen?
Een 20 wekenecho? Die doe je gewoon. En wanneer je weeën opvangt checkt de verloskundige regelmatig je ontsluiting. Het zijn de dogma’s van de bevallingswereld. Wanneer ik met andere vrouwen spreek over zwanger zijn en bevallen, staan dit soort zaken niet eens ter discussie. Laat staan dat je ze niet doet.

Lees verder

Negatieve herinneringen aan de bevalling onderzocht
Uit recent onderzoek blijkt dat één op de vijf vrouwen een negatieve herinnering aan haar bevalling heeft. Een op de negen vrouwen heeft de bevalling zelfs als traumatisch ervaren. Voor het onderzoek werd daarom de beleving van vrouwen die hun bevalling als traumatisch hadden ervaren onderzocht.

Lees verder