Bekkenbodem

Zwanger 1De bekkenbodem is een spiergroep die je gebruikt bij het plassen, vrijen en ontlasten. In sommige gevallen krijgen vrouwen tijdens de zwangerschap last van klachten rondom hun bekken. Dit wordt veroorzaakt door een natuurlijk proces. Gevolg hiervan kan zijn dat de steunfunctie en soms ook de sluitfunctie van de bekkenbodem zijn verminderd.

Het is, vooral tijdens en na de zwangerschap, goed om je bewust te zijn van je bekkenbodem en de functie ervan. Bekkenfysiotherapeut Monique Arts is blogger bij Arnhemse Moeders en schrijft blogs vanuit haar expertise.

 

 

Het verschil tussen een bekken(bodem)therapeut en een bekkenfysiotherapeut
Er is vaak veel verwarring of onduidelijkheid over de benaming van therapeuten. Je zou het niet zeggen maar daar zit een behoorlijk verschil tussen een bekken(bodem)therapeut en een bekkenfysiotherapeut!
Lees Monique’s blog: What’s in a name? Over de zin en onzin van namen en benamingen.

Urineverlies: wat kun je eraan doen en wat moet je juist niet doen?
Veel vrouwen (maar ook mannen en kinderen) hebben last van urineverlies. In deze blog lees je de veel gemaakte fouten met uitleg én wat je juist wel moet doen.
Lees Monique’s blog: 10 do’s and don’ts bij urineverlies, ook als het maar een druppeltje is.

Problemen bij het poepen
Er lopen veel mensen rond met problemen rondom het poepen. Het merendeel van deze mensen heeft geen idee dat  er heel veel aan te doen valt.
Lees Monique’s blog: Joepie de Poepie! Of toch nie(t)?

Goed bedoelde adviezen bij bekkenklachten
“Het begint eigenlijk al vanaf het moment dat mensen horen dat je zwanger bent… Goedbedoelde adviezen over wat je wel en niet moet doen. De één nog onzinniger dan de andere. Als je baby eenmaal geboren is stopt dit niet, het wordt alleen maar erger! Iedereen denkt je te moeten vertellen wat je wel en niet moet doen. Ook al is het goed bedoeld, zelf vind ik het soms lachwekkend en vaak irritant. En ik weet dat ik daar niet de enige in ben ;-)”. In deze blog helpt Monique een aantal goed bedoelde, maar vrij onzinnige, adviezen om zeep.
Lees Monique’s blog: Goedbedoelde adviezen; om gek van te worden!

 

468x60

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.