Mindfullnes In Motion

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Je gaat een hele bijzondere levensfase in. Je lichaam is tijdens de zwangerschap continue aan het veranderen en past zich steeds aan aan het groeiende kindje in je buik. Hoe mooi is het als je op een ontspannen  manier de zwangerschap kunt beleven en leert te vertrouwen op de wijsheid van je lichaam, ook tijdens de bevalling. Zwangerschapsyoga helpt je daarbij.


Complete doorlopende cursus

In de zwangerschapsyoga focussen we niet alleen op de bevalling, maar vooral ook op de zwangerschap én de periode na de bevalling. Het programma zwangerschapsyoga is een doorlopende cursus van 4 lessen per maand. Oefeningen, uitleg en massages komen afwisselend aan bod.

 

Tijd: Elke dinsdagavond van 18:30 – 19:45 uur.
Locatie: Gulden Hartkerk. Bakenbergseweg 72 Arnhem-Noord.

Ontspanning, concentratie en kracht
Thema’s in de cursus zijn ontspanning, concentratie en kracht.  Daarbij is het bewustworden van de adem en het op de juiste manier inzetten van de adem in elke oefening de leidraad.

ADEM & ONTSPANNING
Ontspanning is onontbeerlijk, tijdens de zwangerschap en de bevalling. Ontspannen kun je echt leren! Vanuit ontspanning en verwondering geniet je van je zwangerschap. Vanuit ontspanning doet je lichaam wat het moet doen en werken alle fysiologische processen optimaal samen om je kindje ter wereld te brengen.

ADEM & CONCENTRATIE
De zwangerschap wordt gezien als een door de natuur aangereikt bewustwordingsproces. Je keert naar binnen toe, maakt contact met je kind en wordt je bewust van alle veranderingen in jezelf; fysiek en mentaal. Tijdens de bevalling zorgt concentratie ervoor dat je gedachten niet met je aan de haal gaan. Je blijft gefocust.

ADEM & KRACHT
Een bevalling vraagt ook kracht van je. Het afwisselen van kracht én ontspanning zorgt ervoor dat je niet uitgeput raakt. Ontdek hoeveel vrouwelijke kracht je in je hebt en hoe je die kunt inzetten.

Instromen
Vanaf 14 weken zwangerschap kun je instromen. Voor een goede voorbereiding is het raadzaam om drie maanden zwangerschapsyoga te volgen, maar je bepaalt zelf iedere maand of je verder gaat of niet. Elke eerste dinsdag van de maand kunnen nieuwe cursisten instromen.

Partnerles
Elke 4e week van de maand komen de partners mee. De rol van de partner is groot. Wat kun je allemaal betekenen voor je vrouw tijdens de zwangerschap en de bevalling? In de partnerlessen doen we oefeningen, behandelen we massages, ontspannende houdingen en ademoefeningen. Je krijgt vooral praktische informatie en tips.

Prijs
€ 50,- per maand voor 4 lessen inclusief de partnerles.
We werken in kleine groepen.

Privéles
Is de dinsdagavond voor jou geen optie, maar wil je wel graag zwangerschapsyoga doen, dan kun je privélessen volgen in het weekend. Informeer naar de mogelijkheden.


of bel met Mirjam Toepoel 06-17447573